AJAX AMSTERDAM deltager i U15 rækken

Red.
21. februar 2019 kl. 14:42
Det er med meget stor glæde og stolthed at Kastrup Boldklub kan byde Ajax Amsterdam velkommen til Crowne Plaza Elite Cup 2019.

Få andre klubber kan konkurrere med hollændernes evne til at skabe verdensstjerner. Johan Cruyff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Wesley Sneijder er blot nogle af de stjerner, der har fået deres fodboldopdragelse i klubben. Dertil kommer adskillige danskere, bl.a.

Frank Arnesen, Søren Lerby, Jan Mølby, Jesper Grønkjær og senest Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer og Lucas Andersen.

”Ser man på det historisk, er Ajax den klub, der har betydet mest for tankerne omkring talentudvikling, også i Danmark, hvor mange har kigget mod den hollandske skole. Det er svært at pege på nogen klub, der har haft større betydning.

Ajax fodbold akademi, ”De Toekomst” er hjemsted for Ajax Amsterdams fodboldakademi. Hver uge spæner 220 drenge rundt på træningsbanerne og forfølger drømmen om, at det en dag er dem, der løber ind foran 52.000 tilskuere på Amsterdam ArenA. Som en konstant påmindelse om drømmenes mål ligger det store stadion og kaster sin skygge blot 600 meter fra De Toekomst.

De Toekomst bliver anset for at være den vigtigste fødekilde til førsteholdet. Kigger man på antallet af unge spillere, der får chancen på klubbens bedste hold, kan man se, at det ikke blot er tom snak. I gennemsnit bliver tre talenter rekrutteret til førsteholdet i løbet af to sæsoner. Alder er uden betydning, hvis spilleren er dygtig nok.

Ungdomsafdelingen er ikke nogen lille udgiftspost. Ajax bruger hvert år 6 mio. euro på De Toekomst. Det er nødvendigt at producere kvalitetsspillere, dels for at sikre en fødekilde til førsteholdet, dels for at kunne sælge dem videre til andre klubber med en solid profit, der geninvesteres i ungdomsarbejdet og lønninger til førsteholdstruppen.