Menu

En U19 afdeling med fuld fart på….

image
/ Theilgaard
13. oktober 2019 kl. 16:09
U19 har hævet antallet af spillere på årgangen til ca. 48. Men hvad skyldes det?

I juli måned startede U19 op med et nyt trænerteam og med en tro på at de kommende år på U19 nok skulle blive en succes. Det unge trænerteamPatrick Pintos, Asger Vibov og Casper Vang har siden juli haft en engageret, positiv, energisk og humoristisk tilgang til truppen og har gået til opgaven med en optimisme og tro på at dette ”eksperiment” nok skal lykkes. Truppen har løbende været stødt stigende, hvilket har gjort det nødvendigt at få endnu en træner til. Det lykkedes, da Daniel Nielsen selv henvendte sig, og spurgte om han måtte være træner i klubben, og efter en samtale var han en del af truppen. De fire gutter har taget opgaven med storm, og relationerne mellem spillere og trænere bliver stærkere og stærkere.

Spillerne træner hårdt for at nå længere op i de rækker, de er tilknyttet. U19 1 ligger i Øst 2, mens U19 2 ligger i række 1. Tilgangen af spillere har gjort, at de faktisk må stille med et 7-mands hold mere i vinterturneringen. Undertegnede kan ikke huske, hvor vi sidst har stillet med tre U19 hold i en turnering…, det kan vi kun være stolte af.

Selvfølgelig er der også konkurrence på holdet, og trænerteamet forlanger meget af spillerne. Det ses ved flere lejligheder, hvor spillere og trænere også har deres små kontroverser, men det er ikke noget der fylder. Begge parter er konkurrencemennesker, og de samler hinanden op til sidst, hvis der er behov for det.

Som cheftræner Pintos siger…, ”De (spillerne) må sige alt hvad de vil os på sidelinjen, hvis de mener noget er uretfærdigt. Men de skal stadig gøre som jeg siger”. Egentlig et godt citat der fortæller, at der skal være plads til at komme ud med sine følelser, men at trænerne holder fast på deres spilkoncept.

I øst 2 har kampene for Kastrups U19 hold været ekstremt tætte…, nogle af blevet vundet, andre er tabt, og så er et par af dem blevet uafgjort. Men sejrene og nederlagene har typisk været med et-to mål til forskel. Det er virkelig lærerigt for spillerne, og den seneste kamp mod HB Køge fortæller da også en historie om, at spillerne lærer hele tiden. (Læs et mindre referat af kampen på Kastrups fælles facebookside).  

I række 1 har U19 2 gennem hele sæsonen kunnet stille hold, og selvom det er den laveste U19-række har modstanderne også været gode til at stille hold. Én gang har et hold måtte trække sig mod Kastrup. Det motiverer spillere og trænere, når man kan få nogle kampe i benene, og ydermere er det positivt når rækken også er rimelig tæt. Kastrup ligger i midterfeltet og slås med Hellas om at blive nummer 5 ud af 10. Vi krydser fingre for at de havner i den gode ende af tabellen ligesom U19 1.

U19 1 og 2 afholder også spisearrangementer sammen, og det er tydeligt at drengene trives sammen, når man går forbi dem…, både i gangen og til deres spisearrangementer i klubben. Drengene har god grund til at være stolte, og som Valdemar (én af spillerne) siger…., ”mange af os er kun første-års…, næste år bliver det endnu bedre”. Med den indstilling kommer holdet langt, og der er bestemt potentiale for at nå noget rigtig stort i de to år, de har på U19.    

 

De næste kampe for U19-truppen er mod hhv. Sundby BK og B93. Tjek spilletid og spillested på følgende link: https://www.dbukoebenhavn.dk/resultater/raekkesoeg/?unionid=5&divisionid=30&genderid=0&season=0

 

Vi glæder os til at følge U19 i den kommende tid og håber de fortsatvil klare sig godt i rækkerne og på træningsbanen. Alt muligt held og lykke til drengene og trænerne med de komme måneder…, de skal bl.a. bruges på kunstbanen og i idrætsalen på Kastrupgårdsskolen. Ydermere skal de gennem en vinterturnering, som skal gøre dem endnu stærkere. FORZA U19 og Kastrup BK.