Menu

Interview med tidligere Kastrupspiller Lukas Engel

image Lukas Engel - et af de første år som spiller i Kastrup B. :-)
/ Theilgaard
05. marts 2021 kl. 18:28
Først Kastrup Boldklub, dernæst Fremad Amager og nu fuldtidsprofessionel i Vejle BK

 

Interview med tidligere Kastrupspiller Lukas Engel

 

Et nyt kapitel er startet..., stort tillykke med kontrakten i Vejle BK:)

Hvordan føles det at være startet som professionel i en superligaklub? 

Det har været nogle hektiske dage her i starten. Det gik hurtigt lige inden transfervinduet lukkede. Jeg tog tøj med til nogle dage, og har siden hen kun været hjemme en enkelt gang, inden for de sidste to-tre uger. Så det er gået meget hurtigt, men jeg er faldet rigtig godt til. 

Det er nogle rigtig gode holdkammerater, jeg har fået i Vejle. Det er lidt det samme miljø som i Fremad Amager..., en masse forskellige nationaliteter blandet på kryds og tværs.  

 

Hvorfor blev det lige Vejle BK?

Hvad er det Vejle kan? 

Det har nok været en kombination af, at jeg gerne ville afsted og prøve noget nyt og samtidig prøve mig selv af i Superligaen. Her var Vejle Boldklub den klub, der var mest på.

Jeg kunne se mig selv i Vejle Boldklub. Der var også nogle andre 'snakke' med andre klubber, men slet ikke noget konkret. Vejle var hurtige og gode, så det har ikke været svært at tage beslutningen. 

 

Hvordan adskiller træningen sig fra din tidligere klub Fremad Amager? 

Måske det er mere fysisk!!

Jeg har haft en del trænere i Fremad Amager i de 3 1/2 år jeg var der, og der var der mange forskellige måder at træne på. Forskellen er at tingene er mere struktureret, og så er der styr på tingene. Alt er sat op, når vi går på banen, og så er det egentlig bare at gå til den. 

Der er en del taktisk træning. Dermed er der meget fokus på at stå ordentligt på banen, og så laver vi tilmed mange opspilsmønstre. Vi får heldigvis også lov til at spille noget kamp. Overall kommer vi igennem det hele. 

Dog træner vi ikke ligeså hårdt lige op til en kamp i weekenden.

Taktisk og fysisk er det et step op, og så er der også mange flere ressourcer omkring holdet, hvilket er helt naturligt. På den måde er der også hele tiden øje på én. 

 

Hvad tager du med fra opholdet i Fremad Amager? 

Jeg kom til i sommeren 2017. Det har været en stor udvikling, jeg har været igennem der. Jeg spillede dog ikke så meget i starten. Man skal vende sig til et nyt miljø efter tiden i Kastrup, hvor man var meget sammen med vennerne. Jeg skulle vende mig til det med ikke at spille, og jeg skulle virkelig knokle for at komme ind i truppen og for at få spilletid. Efter 3-4 måneder blev jeg skadet og opereret i knæet og er ude i et par måneder. Det var ikke så sjovt, men alligevel har det været meget godt for mig nu her, fordi jeg lærte at mærke et savn ift. at komme ud og spille. 

Jeg gik efterfølgende fra ikke at spille, til at spille lidt mere. Og lige pludselig gik det stærkt. Jeg blev en fast del af holdet lidt efter, og fik også hvervet som anfører. Dermed skulle jeg tage større ansvar for holdet.

Jeg har derfor mange gode oplevelser fra tiden i Fremad Amager. Vi gik fra at spille om nedrykning i en sæson til at spille om oprykning den næste sæson. Det var ret vildt, og det har også skabt udvikling..., ikke kun for mig, men også for klubben. 

 

Din barndomsklub er jo Kastrup Boldklub

Er der nogle særlige oplevelser du husker fra din tid i KBK? 

Først og fremmest er det kammeraterne, som har haft stor betydning for min tid i klubben. Nogle er blevet mine bedste venner, som jeg stadig har idag. Da jeg var helt lille var det Five A Side turneringerne, som fyldte meget + dét at spille sammen med de store. Vi var i udlandet i Italien og har også været til Kronborg Cup. Det har også været nogle store oplevelser. 

I den sidste tid var det specielt det at man blev rykket op på 1. senior der gjorde indtryk. Det skete under Francois. Det var rigtig sundt for mig på det tidspunkt, selvom det var dejligt at hygge sig med vennerne. Men det gik op for mig, at jeg måske kunne drive det til noget mere. 

 

Er der nogle trænere du særligt vil fremhæve fra din tid i Kastrup Boldklub? 

Nogen der har betydet ekstraordinært meget for dig! 

Der er faktisk en del trænere. Undervejs i børne- og ungdomsårene handlede det mest om at have det sjovt, selvom vi også spillede for at vinde. Da vi havde Frank, Thomas og Michael var der en god balance på holdet. Det var muligt at have det sjovt, men samtidig spillede vi også for at vinde. 

Da jeg kommer længere op var det Julians træning, der gjorde at jeg blev klar over, at jeg havde noget ekstra at give af. Hans stil handlede meget om, at fodbold ikke kun var sjov og ballade. Han introducerede holdet til den taktiske del af træningen, hvor vi både havde fokus på opspilsmønstre, og hvordan vi defensivt stod godt på banen. Det var mere seriøst under Julian. Sjov og ballade kunne vi gemme til omklædningsrummet. 

Da jeg så fik Rasmi og Dennis Rud lå vi højt i rækken. Vi havde mulighed for at rykke op det ene år, men vi skulle vinde den sidste kamp. Der var faktisk linet op til en stor fest, men vi ender med at få en røvfuld på 0-5, hvilket ikke var særlig sjovt. Det var første gang jeg mærkede at fodbolden også havde en anden side. Det gik samtidig også op for mig at fodbold ikke kun var sjov og ballade. Vi skulle jo også gerne vinde nogle kampe. 

Der har virkelig været mange trænere igennem tiden i Kastrup, og jeg sluttede som sagt med at have Francois som træner. 

 

Interviewer: Alt det du fortæller, fortæller en fantastisk historie om, hvad fodbold er for noget.  

 

Hvad mener du selv er din store styrke på fodboldbanen? 

Jeg vil betegne mig selv som en ALL-IN spiller, der altid giver alt hvad jeg har. Det er selvfølgelig ikke altid det er lige godt, men jeg synes altid jeg giver alt, hvad jeg har. Jeg har udviklet mig rigtig meget fra at være en meget lille spiller, til at blive en rigtig stor spiller. Jeg mener selv at jeg er en teknisk præget spiller og er bedst, når jeg har  bolden. Senere hen er jeg kommet lidt efter det rent forsvarsmæssigt. 

Indstillingen på banen er nok min største styrke. 

 

Kan du fortælle lidt om din debut for 1. holdet i Vejle BK? 

Ja..., havde det været for tre år siden, tror jeg havde siddet og rystet og været nervøs. Jeg havde været bange for at gå ud banen, for så at lave en masse fejl. Men jeg var egentlig meget rolig, da jeg trådte ud på banen mod Sønderjyske i min første kamp for Vejle. Jeg havde afklaret situationen inden da, og havde heldigvis fået nogle minutter mod AGF i midtugen, hvilket hjalp lidt på det. Det gjorde også at man fik de første nerver ud af kroppen. Så jeg var egentlig bare sindssyg spændt og glad. Det var en stor ting af træneren, at han valgte at starte med mig..., også fordi det var så kort tid siden, jeg var kommet til. 

Jeg var egentlig mest optaget af at gøre hvad jeg kunne. Det tænkte jeg også på under opvarmningen.

Der var masser af fight, og jeg forsøgte bare at gøre alt hvad jeg kunne, da vi først kom igang med kampen. Jeg plejer frem mod enhver fodboldkamp at sætte nogle scenarier oppe i hovedet, for ligesom at forberede mig på hver enkelt situation. Det gjorde jeg også i den kamp.

Jeg synes egentlig jeg kom okay ud af det, og dejligt vi kunne tage tre point..., især fordi jeg også fik lov til at spille 90 minutter.  

 

Interviewer: Dejligt du kunne smide nerverne. Har det også noget at gøre med den tid du har haft i Fremad Amager, hvor du også prøvede lidt af hvert?

 

Ja, helt sikkert. Der er selvfølgelig forskel på at spille på bane 1 i Kastrup, og så spille foran 5-6000 tilskuere på Vejle stadion. Det prøvede jeg også, da jeg spillede i Fremad Amager. Der mødte vi også Vejle på Vejle station, og det gør da en kæmpe forskel at spille for så mange mennesker. Der lærte jeg lidt om, hvad det vil sige at spille under pres og med nerverne ude på tøjet. 

Da jeg havde prøvet det nogle gange, lod jeg mig ikke påvirke så meget. Nogle gange skal man også bare igang med kampen. 

 

Hvordan kommer din hverdag som fuldtidsprofessionel til at se ud? 

Det er meget rammesættende at være fuldtidsprofessionel. Nu er jeg så heldig at have min kæreste med herover, hvilket betyder meget, hvis jeg f.eks. har spillet en dårlig kamp. Så kan jeg blive glad igen, når jeg får snakket med hende. 

Det er jo meget fodbold..., fra morgen til aften. Når man kommer hjem fra træning, gider man ikke lave det vilde. Det handler om fodbold, restitution, sove og spise. Og vi har heller ikke så mange fridage. Man kan sige, at hvis man skal sætte tiden i Vejle i kontrakt til tiden i Kastrup og i den første tid i Fremad Amager, så var det jo træning 3-4 gange om ugen, og så havde man jo fri fra fodbold resten af tiden.

Det vigtigste er at jeg godt kan lide det, så det med at træne flere gange om ugen, er super fedt. Man må selvfølgelig nedprioritere vennerne lidt. Det kan være hårdt, men jeg brokker mig ikke. Det er jo det jeg gerne vil. 

 

Hvad er din helt store drøm Lukas? 

Det er altid lidt svært at svare på. Stod det mig, så skulle jeg spille i Chelsea og scorer mål i Premier League. Men lige nu tager jeg det stille og roligt og så håber jeg, at jeg skal spille kampe hver weekend for Vejle BK. Jeg håber også vi kan komme til at ligge i den sjove ende af tabellen. 

Havde du spurgt mig for et år siden, var drømmen at rykke op med Fremad Amager. Jeg ser altid kortsigtet på fremtiden og vil ikke kigge så langt ud i fremtiden. Jeg tager det meget som det kommer. 

Men jeg håber da det bliver på højest mulige niveau. Men der skal noget til, før man når den allerøverste hylde. 

 

Er der et godt råd du gerne vil give alle de unge mennesker, som går rundt og drømmer om en fodboldkarriere? 

Følg din mavefornemmelse ift. hvilken klub du gerne vil spille i. Afskriv ikke vennerne, og husk hvad andre har gjort for dig. Du skal være dig selv og stol på den du er. 

Man behøver ikke ikke gøre noget, man ikke har lyst til. Man behøver ikke spille i de helt store klubber. Jeg selv har det fint med at spille i Vejle, selvom de ikke regnes for landets absolut største klub. 

Det er vigtigt man har det godt, der hvor man er. 

 

Kastrup Boldklubs bestyrelse, sportslige udvalg og medlemmer ønsker Lukas al mulig held og lykke med karrieren :-) 

 

Interview foretaget af Christian Theilgaard / februar 2021