Menu

Kampklar GPDR

image GPDR Regler For billeder på DBU KampKlar

Ændret praksis fra Datatilsynet betyder, at billedsamtykke udgår fra Fodboldpasset. Visning af billeder, på klubbens og DBU's platforme, kan fortsat fravælges af den enkelte.

"Datatilsynet vil ikke længere sondre mellem situations- og portrætbilleder, og det vil fremadrettet være Datatilsynets opfattelse, at spørgsmålet, om der vil kunne offentliggøres et billede på internettet – uden samtykke fra den berørte person – vil bero på en helhedsvurdering af billedet og formålet med offentliggørelsen."

Det er derfor ikke længere påkrævet, at afgive et billedsamtykke for at kunne bruge profilbilleder på hhv. DBU's og klubbens platforme. Det medfører ændringer i Fodboldpasset - men fjerner naturligvis ikke muligheden for at vælge billeder fra. Og man skal fortsat være særligt opmærksom, når handler om børn og unge. 

"Hvis der er tale om billeder med børn og unge, skal du – som en ekstra ting – tænke på, at denne gruppe af personer skal gives en særlig beskyttelse, fordi børn og unge oftest er mindre bevidste om de risici og konsekvenser, som kan være forbundet med en behandling af personoplysninger – i dette tilfælde din offentliggørelse af et billede af dem."

Frit billedvalg - men intet samtykke

I 2018 blev det nye 'Fodboldpas' lanceret i forbindelse med databeskyttelsesforordningen, også kaldet GDPR. Foruden at overholde de nye retningslinjer, viser Fodboldpasset også hvilke klubber man er registreret i - og har indtil nu også indeholdt et samtykke til brug af billeder. 

 

   

1. Vælge FodboldPas                                                2. Vælge billede og fjern de to flueben.

De nye retningslinjer fra Datatilsynet betyder, at der ikke længere skal indhentes samtykke for at vise billeder, hvorfor billedsamtykke helt udgår fra Fodboldpasset. 

Det betyder i praksis, at hvis der lægges et billede op - af træner, klub eller personen selv - bliver det som udgangspunkt vist på DBU's- og klubbens platforme. 

Der er fortsat mulighed for, at vælge fra. Billedsiden ser ud som i videoen herunder i den nyeste version af Fodbold app'en. 

Fodboldpasset kan også findes på Mit DBU - men skal kun opdateres ét sted. 

En mere levende hjemmeside 

Ændringer kommer bl.a. de mange klubber, som benytter KampKlar og Klub-CMS til gavn. Her vil man kunne gøre hjemmesiden - eller holdoversigten i KampKlar mere levende, med ansigter på spillere og trænere. Fra KlubOffice kan man således uploade spiller-, træner- eller klubbilleder på spillere og trænere, som kan vises på klubbens Klub-CMS hjemmeside.

 

 

Kastrup BoldKlub bruger cookies til at indsamle simpel statistik over brugen af hjemmesiden, til at tilpasse annoncer, og til at vise dig funktioner til sociale medier.
Luk